Odontology of the 14th-17th Century Lithuanians. I. Ethnic Odontology and Odontoglyphics - Parpeckienė, Irena; Česnys, Gintautas (Anthropological Review, 1981)
Darbo tikslas — mustatyti 14 - 17. a. lietuviy odontologini tipa. Tam ištirta 568 sveikos ir 27 fragmentinés kaukolès, iškastos 29 uose 14-17 a. Lietuvos senkapiuose. Pagal odontologiniu pożymiy kompleksa mustatyta, kad 14-17 a. lietuviai priklausé Vidurio Europos odontologiniam tipui.