Sprawozdanie z odbywających się co dwa lata konferencji Towarzystwa Badań nad Rozwojem Dziecka, 7-10 kwietnia 2005 r. - Kossakowska-Petrycka, Karolina (Acta Universitatis Lodziensis. Folia Psychologica, 2006)
Tegoroczny zjazd naukowy – 2005 Biennial Meeting organizowany przez Society for Research in Child Development (SRCD) odbył się w dniach 7–10 kwietnia w Atlancie w Stanach Zjednoczonych. Konferencja podejmowała problematykę szeroko rozumianego rozwoju dzieci i młodzieży. W ramach zaplanowanych sesji przedstawionych zostało ponad 2600 prac w formie plakatów i ustnych wystąpień autorstwa specjalistów z całego świata. Kolejne spotkanie odbędzie się na przełomie marca i kwietnia 2007 r. w Bostonie.